Onbegrip in deze nieuwe stomme wereld!

Onbegrip in deze nieuwe stomme wereld!

Afgelopen weekend was HEERLIJK! We zijn, lekker truttig, een weekendje naar een vakantiepark in Kijkduin Den Haag geweest met mijn ouders, mijn broertje en z’n vriendin.
Voordat we vrijdag weggingen, kregen we een brief van het CIZ waarin we lazen dat de indicatie voor extra hulp thuis toegekend was!!! Ons weekend kon niet meer kapot! Het was gezellig en ontspannen.
We zaten pal aan zee. Roos gilde het uit van plezier zodra we het duin over waren en ze de zee zag. Daarnaast heeft Roos lekker gezwommen met opa Luuk, Erik en Jasmijn. Zwemmen vindt ze heerlijk! Ze gilt dan aan één stuk door van plezier en spettert de hele boel bij elkaar. Zij geniet, wij genieten!

Vanmiddag kwamen we thuis van dat heerlijke weekendje en lag er een grote envelop van Menzis op de mat. Ik lees de brief en ben van slag….

Het CIZ heeft de indicatie toegekend, maar dan ben je er dus nog niet als je de zorg in een PGB aangevraagd hebt…
We moeten eerst wéér een stapel formulieren invullen. Daarnaast is er een verplicht gesprek met de zorgadviseur van Menzis. Na het gesprek gaan ze de formulieren beoordelen en gaan ze gegevens opvragen bij het CAK (belastingdienst) en dán pas krijgen we te horen of we in aanmerking komen voor een PGB en kunnen we het gaan inzetten.
We hebben pas voor 9 december een uitnodiging voor een gesprek met de zorgadviseur. Dan weten we dus nog steeds niet of we in aanmerking komen voor een PGB omdat dan de papieren rompslomp nog beoordeeld moet worden. Je begrijpt, de zorg die we NU al nodig hebben, is er nog lang niet… Ter info: de indicatie bij het CIZ heb ik 25 oktober al samen met onze ambulant begeider aangevraagd.

Ik begrijp af en toe ook NIKS van deze nieuwe stomme wereld!
Morgen maar eens even wat telefoontjes plegen om te kijken of we het proces kunnen versnellen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *