Kerstmis…

Kerstmis…

We hebben een mooie hoerige kerstboom in huis, nog wat lampjes met Kerstengeltjes ergens in de keuken voor de sfeer en afspraken gemaakt over wat we gaan doen met de Kerst. Maar voor het eerst in mijn leven heb ik geen zin in Kerst en krijg ik het benauwd van het idee dat ik ‘gezellig’ moet gaan doen. Ik voèl me alles behalve gezellig en ik bèn ook niet gezellig. Ik ben kapot! Het liefst zou ik in een lange winterslaap gaan….

Roos kreeg zaterdag na de ziekenhuisopname griep en een week lang hebben we iedere avond minstens twee keer per avond/ nacht haar ondergekotste bed verschoond. Overdag geen eetlust, vermoeid en super veel aanvallen (waarschijnlijk) als reactie op de griep. Arm poppetje. Alsof ze al niet genoeg meemaakt. Sinds gisteren lijkt ze gelukkig langzaam weer een beetje de oude te worden.
Daarnaast heb ik zelf van maandag op dinsdag de boel ondergescheten en gekotst, wat resulteerde in een nachtelijke rit naar het ziekenhuis omdat ik vreselijk pijn in mijn buik had. ik wist niet of het weeën waren of een reactie op de griep. Eenmaal aan de monitor bleken het geen weeën, maar het hartje van de baby was wel onrustig dus we moesten blijven. Gelukkig was alles de volgende ochtend een stuk rustiger en duurde de griep maar 2 dagen. Was er wel de rest van de week flink moe van.
En alsof dat nog niet genoeg was, stortte Erik gisteren min of meer in omdat hij geen tijd heeft gehad om bij te komen van de ziekenhuisopname vorige week en alle zorg deze week dubbel en dwars op hem neer kwam.

Is er dan ook nog iets positiefs???

Ja! Afgelopen week zijn Lot en Marie begonnen met de invulling van het PGB van Roos. Twee leuke meiden, die afwisselend bij ons thuis komen. Ze zijn beiden al een keer geweest en het was fijn om te zien dat ze lief met Roos omgaan en dingen snel en zelfstandig oppakken.

En vanmorgen was het weer een nieuwe dag. Kapot of niet, we gaan gewoon door! En met Kerst zal ik m’n best doen om tòch gezellig te zijn….

Oh, dit jaar geen kerstkaarten van ons, maar voor iedereen wel een mooie kerstwens die ik ergens tegenkwam…

Fijne Kerst allemaal!


Eén gedachte over “ Kerstmis…

  1. Meid ik hoop dat je toch een beetje kan genieten van de feestdagen. Maar jeetje wat een jaar hebben jullie gehad. Een mega achtbaan waar jullie in zitten.
    Voor jullie fijne feestdagen en een goed 2014.

    liefs monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *