Lotje&Co

Lotje&Co

Tijdens mijn zwangerschap stapte ik de Bruna in Paddepoel binnen. Ik had zin in lezen. Geen boek, maar zo’n heerlijk lekker stom Mama tijdschrift . Zo’n blad dat ik ontspannen op de bank met een kop thee kon lezen.
Mama bladen te kust en te keur. Ik liet mijn ogen over de titels glijden. Viva Mama, Fabulous Mama,  Kek mama…. Allemaal even heerlijk lekker stom om te lezen. En toen viel mijn oog ineens op ‘Lotje&Co’.
“Leuke titel!”, dacht ik. Nieuwsgierig pakte ik het tijdschrift uit het rek, aangezien ik dit Mama tijdschrift nog niet eerder had gelezen of zelfs gezien.
“Lotje&Co, vol herkenning, erkenning en verkenning. Voor gezinnen met een zorgintensief kind.”, las ik op de cover. Mijn hart maakte een klein vreugde sprongetje; een Mama blad voor mama’s in deze nieuwe andere wereld!! Ik kocht het blad.

Thuis nestelde ik me op de bank met een kop thee en Lotje&Co. De ervaringsverhalen die ik las waren zo verschillend, maar toch zo vol herkenning. Het verdriet, de zorg, de frustraties en worstelingen, de liefde, de warmte…. Daarnaast las ik praktische tips en informatieve stukken over de nieuwe andere wereld.
Ik heb tijdens het lezen gelachen en gehuild en toen het blad uit was, voelde ik me helemaal warm en blij! Ik begreep het en ik voelde me begrepen. Ik voelde me niet meer alleen.

Inmiddels heb ik mij geabonneerd op Lotje&Co. Helaas komt het blad maar 4 x per jaar uit, maar ik kijk er naar uit wanneer het blad weer op de deurmat valt!

13-01


Lotje&Co heeft ook een website: www.lotjeenco.nl         

“LOTJE&CO is er voor alle vaders, moeders, broers, zussen en naasten van zorgintensieve kinderen. Want een zorgintensief kind doet veel met je en kan bepalend zijn voor je dromen. Wij hopen dat je je thuisvoelt bij Lotje&co en dat je je ervaringen, zorgen of ideeën wilt delen. Leer elkaar kennen en voel je gesteund door het Lotje-netwerk. Want we zijn er VOOR ELKAAR!”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *