Lekker belangrijk….

Lekker belangrijk….

Het is voorbij…. Het WK is afgelopen voor Nederland. ‘Onze’ jongens speelden een mooi toernooi in Brazilië. Heel Nederland stond massaal achter ze en wereldwijd haalde het Nederlandse team het nieuws. Van Gaal had verrassende gouden wissels, Robben (uit Bedum) was de sterspeler (met nog een paar anderen) en het team verloor geen enkele wedstrijd….. Behalve die tegen Argentinië. Helaas. Het is over en uit. De vlaggetjes kunnen van de gevel en de oranje kleding mag achter in de kast verdwijnen. Heel Nederland kan weer normaal gaan doen.

Back to reality….
Gemeenten en provincies hebben afgelopen jaren miljarden euro’s uitgegeven om noodlijdende voetbalclubs uit de brand te helpen. Voetballers verdienen miljoenen per jaar. Voor elk WK worden splinternieuwe dure stadions gebouwd. Op de zorg wordt flink bezuinigd. In instellingen moeten mensen, kinderen, noodgedwongen opgesloten worden in hun kamertjes omdat er maar één begeleider op 4 zwaar beperkte (o.a. autistische) bewoners staat. Een vakantiebed van 2500 euro, wat dienst moet doen als veilige speelruimte/ slaapruimte bij visite, wordt niet vergoed door de verzekering (ja, het zit me dwars). En morgen staan we gewoon weer op en heeft Roos nog steeds Lennox-Gastaut. 

Lekker belangrijk dat Nederland heeft verloren….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *