Ontspannen…

Ontspannen…

Sommige mensen ‘vergeten’ hoe oud ze worden omdat ze het vreselijk vinden ouder te worden. Ze raken de tel kwijt bij een bepaalde leeftijd en laten hun verjaardag in stilte voorbij gaan zodat anderen op den duur ook niet meer weten hoe oud ze zijn. Opdat men vergeet, zeg maar.
Zelf heb ik nooit zoveel problemen gehad met ouder worden. Ik houd wel van een feestje, van de aandacht en daarnaast heb ik nog altijd de illusie dat mensen mij als 23 zien. Ik vier dus ieder jaar gewoon mijn verjaardag, maar vorig jaar liep dat anders….
Vorig jaar sloeg ik mijn verjaardag over. ‘We’ lagen met Roos in het ziekenhuis, hadden net een week daarvoor haar diagnose te horen gekregen, ik was zwanger, misselijk en we zaten in spanning te wachten op de uitslag van de MRI (misschien was een tumor wel de oorzaak van de epilepsie). Geen zin in feest dus. Mijn 35e verjaardag liet ik in stilte voorbijgaan.

Afgelopen vrijdag werd ik weer 35. Voor een paar weken terug besloot ik dat ik een feestje wilde geven. Je wordt tenslotte niet vaker voor een 2e keer 35. Zaterdag was het zover…. Party-time!!!! Roos en Morris werden ondergebracht bij opa en oma en aan het eind van de middag doken Erik en ik de keuken in om hapjes te maken en twee grote kannen met sangria. Die avond hadden we een heerlijk feestje in onze tuin. 
Natuurlijk komt, wanneer je je verjaardag viert, altijd de vraag: “Wat wil je voor je verjaardag hebben?”. Aangezien niemand op deze wereld mij het cadeau kan geven wat ik het allerliefst wil, kon ik nu alleen maar “Iets ontspannend….” bedenken. Want Erik en ik zijn beiden zooooo toe aan rust, ontspanning, even niets, bijtanken….
En toen kwamen mijn lieve vrienden met super cadeaus! Een bon voor een massage naar keuze, een bon voor thermen Fontana in Nieuweschans en een bon voor een kleurenanalyse (al denken we allemaal toch al dat ik een herfsttype ben….).  Daarnaast boden mijn lieve papa en mama aan om een midweekje in ons huis op de kinderen te komen passen zodat Erik en ik er even met z’n tweeën tussenuit konden. Alleen van het idee raakte ik al ontspannen!

Mijn tweede 35e verjaardag is me zó goed bevallen, dat ik vanaf nu misschien wel elk jaar mijn 35e verjaardag vier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *