Fantastische dag met een zwart randje

Fantastische dag met een zwart randje

Een opkikker… dat moest het zijn en dat wás het ook. Toch liep de dag anders dan verwacht. Of anders dan gehoopt…
Aan de organisatie lag het niet. Integendeel; alles was werkelijk tot in de puntjes verzorgd! Aan de vrijwilligers lag het ook niet. Ik vond het enorm bijzonder en hartverwarmend hoe zóveel lieve mensen zich vol betrokkenheid en liefde inzetten en hun diensten aanboden om de gezinnen een onvergetelijke dag te verzorgen. En aan de activiteiten lag het evenmin; perfect passend bij ons gezin. En zèlfs het weer werkte mee… het was een prachtig zonnige dag!
Dat de dag anders liep dan gehoopt werd veroorzaakt door de epilepsie. Die stomme, onvoorspelbare epilepsie die ervoor zorgde dat Roos sinds de donderdag daarvoor al in een status zat en waar we haar ondanks het vele couperen niet uitkregen.

Toen we die bewuste vrijdag richting centerparcs de Eemhof in Zeewolde reden, hadden we nog heel even de goede hoop dat Roos zaterdag misschien wel weer ‘erbij’ zou zijn, maar toen we haar na een onrustige nacht wéér moesten couperen, wisten we al hoe laat het was… Het was dan ook fijn dat Melissa mee ging deze dag. Zo hoefden wij ons niet alleen maar met Roos bezig te houden. Toch vond ik het lastig Roos helemaal los te laten. Tijdens de helikoptervlucht (ja, ik heb haar ‘gewoon’ meegenomen) was ze ver weg en tijdens de fotoshoot hing ze als een lappenpop op mijn schoot. Het was pijnlijk en verdrietig om te zien. Regelmatig heb ik mijn tranen weggeslikt. 
Natuurlijk heb ik ook wel genoten die dag: van de super blije gezichten van Morris en Jasmijn, van de betrokkenheid van onze lieve gezinsbegeleiders, van het hobbelige ritje in de oude brandweerwagen, van het lekkere eten, van de betrokkenheid en inzet van de vrijwilligers, van de nagelbehandeling, van de mensen van Opkikker die alles zo enorm goed geregeld hadden, van de zangeres die een mooi klein contactmomentje had met Roos en vooral van dat we dit SAMEN mochten beleven. Maar Roos had ik het zo graag anders gegund. Dit was ook een dag voor háár… juíst voor haar. Een opkikker… Dat moest het zijn en dat wás het ook. Het was een fantastische dag! Een fantastische dag met een zwart randje…

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker zet gezinnen met een langdurig ziek kind in het zonnetje tijdens Opkikkerdagen. Het hele gezin wordt meegenomen naar een wereld waar de ziekte even géén hoofdrol speelt: de unieke Opkikkerwereld. Een wereld waarin hemel en aarde bewogen wordt om de mooiste dromen te realiseren. Dit doet Stichting Opkikker door heel veel activiteiten voor de gezinnen te organiseren, zodat de zorgen even volledig naar de achtergrond verdwijnen. Deze activiteiten zijn talloos en breed. Niets is te gek, alles kan. Om deze dagen te kunnen organiseren is Stichting Opkikker afhankelijk van sponsoren en donateurs. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op Opkikker.nl.

Roos haalde zelfs de krant ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *