2021, terug naar ‘normaal’?

2021, terug naar ‘normaal’?

Na relatief rustige Kerstdagen, waren de dagen van Roos sinds 30 december weer onrustiger. Ver weg, moe en veel epilepsie. Omdat eten en drinken niet of moeizaam lukte, werd er weer een neussonde geplaatst en van Oud & Nieuw kreeg Roos weinig mee. Voor zover ze daar überhaupt al iets van mee krijgt…

Roos blikt niet terug en kijkt niet vooruit. Ze leeft met de dag. En dat proberen wij ook. Ze maakt zich al helemáál niet druk over wat allemaal wel en niet kan. Wij ook niet. Toen Corona uitbrak stond onze wereld namelijk al 7 jaar op z’n kop. Al 7 jaar moeten we dealen met wat wel en niet kan. Roos haar normaal en daarmee ons normaal is anders dan het ‘normaal’ wat veel mensen elkaar nu wensen; Een normaal 2021.

Maar wat ís eigenlijk normaal? Is het normaal dat je Kerst altijd samen kunt vieren? Dat je kunt gaan en staan waar je wilt? Dat je gezond bent? En niet depressief? Dat je de mensen die je lief hebt kunt vasthouden? En een fijn sociaal leven hebt? Dat je uitstapjes maakt en minstens een keer per jaar op vakantie kunt? Dat je spontaan even de stad in wandelt? Of met je hele gezin naar een feestje gaat? Dat je elke dag naar je werk rijdt? Een vast inkomen hebt? En met een goedgevulde koelkast het weekend in gaat? Dat je een concert of festival bezoekt? Of je longen uit je lijf gilt in de achtbaan van een pretpark? Dat je ‘s avonds besluit uiteten te gaan omdat je geen zin hebt in koken? Of dat je op een warme zomerdag een terrasje pakt? Ís dat allemaal wel zo normaal?

De wereld van KlapRoos dwong ons in 2013 anders om te gaan met ‘normaal’. Normaal werd anders. En dat was (en is) pittig en verdrietig, maar tegelijkertijd een verrijking voor onze kijk op het leven.
Corona dwong veel mensen in 2020 anders te kijken naar normaal. Dat was (en is) pittig en verdrietig, maar ik hoop dat het ogen geopend heeft. Dat mensen zich beseffen nu alles even anders is, wat voor een rijk leven ze ‘normaal’ hebben.

Ik wens iedereen een ‘anders’ 2021!
Tevreden, mooi, goed, fijn, gezond, gezellig, rijk, zonnig, positief, behulpzaam, saamhorig, openhartig, vrijgevig, zorgzaam, verdraagzaam, vrij, empathisch en bovenal liefdevol….
Kijk wat meer naar elkaar om en besef je elke dag weer dat normaal ècht niet vanzelfsprekend is!
Happy 2021!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *