Het SEIN is fijn!

Het SEIN is fijn!

Negen weken is lief Roosje nu opgenomen. Waarvan alweer 3 in het Sein in Zwolle. 
De keuze om haar daar achter te laten is vreselijk. Het druist regelrecht tegen al mijn moedergevoelens in en af en toe word ik overspoeld door een enorm schuldgevoel. Maar gelukkig wordt steeds weer bevestigd dat het voor nu echt het best is. 

In het Sein wordt de zorg voor Roos even van ons overgenomen door een vast team. Het team bestaat uit super lieve en gespecialiseerde verpleegkundigen en begeleiders, een neuroloog, een aantal therapeuten en een maatschappelijk werker. Roos krijgt nu niet alleen fysiotherapie (wat ze thuis ook al kreeg), maar gaat ook wekelijks naar een speltherapeut en ze is onder behandeling van een logopedist. Ze wordt er dag en nacht goed geobserveerd en het team probeert haar zo goed mogelijk in kaart te brengen. Wij hebben er een heel goed gevoel over! 

Het gaat nog steeds heel wisselend met Roos. Ze heeft nog veel aanvallen en de medicatie is nog niet goed ingesteld. Vandaag is de dosering weer een klein stapje omhoog gegaan. En hoewel we al negen weken bezig zijn met het instellen van dit medicijn, is het nog niet opgegeven. We zien namelijk wel dat het iets doet. Roos hoeft niet meer dagelijks gecoupeerd te worden en ze oogt ondanks de vele aanvallen een stuk helderder. Ze lacht vaker uit zichzelf… Zomaar… Om dingen die ze ziet of ervaart. En afgelopen woensdag (voor mij inmiddels omgedoopt tot knuffel-met-Roos-dag) zat ze op schoot en keek ze een paar seconden recht in mijn ogen met een blik van herkenning. Een gouden momentje!
Hoe lang Roos nog moet blijven in het Sein is niet bekend. De neurloog wil eerst dat er meer rust is bij haar en bij ons. En die rust begint langzaam te komen…. Stap voor stap.

Zolang Roos in het Sein zit, hebben wij weer even tijd om op te laden. Het geeft ons wat ruimte om tot rust te komen en weer een ritme te krijgen. Want dat ritme was totaal weg na 6 weken ziekenhuis. 
Het is super fijn om Morris weer om me heen te hebben en ik ben afgelopen dinsdag weer naar school geweest. Heerlijk om mijn collega’s, de kinderen en de ouders weer te zien.
Gisteren ben ik met mijn ouders naar een bewonersbijeenkomst geweest van de nieuwe straat. We hebben kennis gemaakt met de buren en we mochten (geoorloofd) in onze huizen rondlopen.
De bouw verloopt nog steeds volgens planning en er werd verteld dat de definitieve oplevering zeer waarschijnlijk in de tweede week van juli is. Een super vooruitzicht! Wij zijn er klaar voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *