Luchtalarm

Luchtalarm

De eerste maandag van de maand om precies 12 uur worden de sirenes, ons luchtalarm, getest. Ik vind het een afschuwelijk irritant geluid en denk dat het juíst daarom goed werkt op het moment dat het nodig is. Ik kan me namelijk voorstellen dat mensen hun huizen spontaan invluchten wanneer zij dit afschuwelijk irritante geluid ineens horen. En ik kan me ook voorstellen dat ze direct hun ramen en deuren sluiten om het afschuwelijk irritante geluid buiten te houden. Want bij zo’n test hoor je het maar 1 minuut en 26 seconden, maar wanneer het menens is loeit dat ding achter elkaar door.

Vandaag was het weer zover. De eerste maandag van de maand. En om precies 12 uur stapte ik uit de auto. Omdat de sirene op zo’n 50 meter van ons huis staat, kon ik echt niet om dat afschuwelijk irritante geluid heen. Eigenlijk overviel het me. Ik werd ineens teruggeworpen in de tijd. Zo’n 3 jaar geleden, toen Roos net 1 jaar was en schrok van het afschuwelijk irritante geluid. Zo’n 3 jaar geleden toen alles nog (het oude) ‘normaal’ was. Spontaan begon ik te huilen. 

Roos en het enge luchtalarm – nov. 2012
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *