Busje komt zo…

Busje komt zo…

Terwijl er de afgelopen week bommen barstten overal ter wereld, barstte het in de wereld van KlapRoos alleen maar van de liefde.  Konden we maar een beetje van al die liefde rondstrooien, dan zou de wereld er een stuk mooier uit zien.

Wat er vanaf het moment dat we met billen bloot gingen is gebeurd, is overweldigend en hartverwarmend. Ongelooflijk lief!

Eerst het massale delen van de pagina en de donaties die binnenstroomden. Van familie, vrienden, bekenden, mensen van vroeger, (oud)buren, (oud)leerlingen, (oud)collega’s, Erik’s werkgevers, onbekenden, anoniemen, leden van de Passat-club, vrienden van vrienden, vrienden van familie, familie van vrienden, familie van familie en ga zo maar door….. 

Er ontstonden spontaan acties van lieve mensen om ons heen. Direct of indirect betrokken of gewoon geraakt door ons verhaal… Geraakt door lieve Roos.
Het begon met de flessenacties van O.b.s. de Triangel en O.b.s. Meander. Daarna het bericht van mijn oud Molshoop collega’s Joke en EllenAgnes die los gingen op posters en donatiebusjes bij winkels in Grijpskerk, Noordhorn en Zuidhorn. En daarnaast ging de opbrengst van de garageverkoop naar Roos en bleek dat er ook nog een 5-jarig meisje cupcakes en ranja verkocht voor Roos! Verder veilt Joke nog werk (keramiek) van haar overleden vader en gaat de opbrengst naar Roos. 
Mijn neefje regelde een donatiebusje bij de Eyewish en Scapino in Paddepoel. Een buurvrouw wijdde een blog aan Roos. Via de straat-app ging er een bericht uit of de buren akkoord gingen met het doneren van het overgebleven geld van de straat barbecue. 
En het hield niet op….
Toen ik afgelopen maandag op school kwam bleek er in het geheim een flessenactie opgestart te zijn voor Roos en was er een donatiepotje neergezet in de gang. Dinsdag tipte een oud collega van Erik LindaNieuws en werd ik diezelfde avond nog geïnterviewd. Woensdag kreeg ik een bericht van de beheerder van dorpshuis het Humsterland in Oldehove dat daar ook een pot voor Roos op de bar stond. En donderdag ging de opbrengst van de loterij op de feestelijke ouderavond naar de bus voor Roos en bleken de prijzen speciaal voor Roos te zijn gesponsord door de Attent in Oldehove. Oh ja, en onze buurvrouw Flory is een actie met haar bedrijf LEEF!Interieuradvies begonnen waarbij de opbrengst naar Roos gaat.

 


Mocht ik acties/donaties vergeten zijn te noemen mijn excuses. Het zijn er zo ontzettend veel en in zo’n hoog tempo, dat we soms even niet meer weten wat ons overkomt!

De donaties en acties zijn hard nodig en natuurlijk geweldig, maar het feit dat zoveel mensen meeleven met lieve Roos is minstens zo fantastisch! Het sterkt ons enorm!

Waar je verwacht dat er toch ergens een keerpunt moet komen en het bedrag niet meer oploopt, blijft dat keerpunt bij ons nog steeds uit. Al gaat het de laatste dagen niet meer zo hard. Natuurlijk hopen we dat het keerpunt pas ècht gaat komen als het eindbedrag in zicht is. Want we zijn er nog niet…. Klik hier voor de link.

Erik en ik kunnen niet anders dan blijven herhalen hoe super lief we het vinden. We willen iedereen via deze weg nogmaals enorm bedanken voor het delen, doneren, de acties en de lieve reacties. Het is echt hartverwarmend, maar we zijn er ook wel een beetje beduusd van (in positieve zin overigens).

En dan wil ik tot slot nog even een toepasselijk (maar vreselijk irritant) liedje erin gooien. En als jullie allemaal blijven delen en keihard mee zingen, komt het helemaal goed!

Busje komt zo (x12)
Eventjes geduld nog, 
want het busje komt zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *