De Ruimte voor vakantie

De Ruimte voor vakantie


En dan valt je vakantie naar dat ene paradijsje in Frankrijk in het water, maar beland je per toeval in een ander paradijsje…. En dat op maar anderhalf uur rijden van huis! 

Na 3 heftige weken in het ziekenhuis waarbij we onze reis naar Frankrijk moesten annuleren, was een vakantie heel erg hard nodig. Even samen weg. Weg van huis. Andere omgeving en ontspannen. Makkelijker gezegd dan gedaan… Op vakantie met Roos is keihard werken als we niet de juiste faciliteiten hebben of zorg in kunnen kopen. Aangepaste huisjes genoeg, maar om te voorkomen dat we naast Roos ook Morris een week lang zouden moeten vermaken, wilden we graag naar een camping omdat kinderen elkaar daar makkelijker ontmoeten. Campings genoeg, maar niet met de faciliteiten voor Roos. Bovendien liggen wij ècht niet ontspannen in onze tent met Roos haar nachtelijke sputter- en gilfeestjes op een camping waar men dat niet gewend is. En met gestaar van buitenstaanders kunnen wij heus wel omgaan (ook al blijft het stom), maar als we op vakantie zijn zitten we daar echt niet op te wachten! En dus bleven er steeds minder opties over… En dat wat nog wèl vrij was, was reteduur vanwege het hoogseizoen. Een ‘no go’ met oog op het verloren geld van onze naar Frankrijk (wijze les; we hebben nu doorlopende reis/annuleringsverzekering). De moed zonk ons aardig in de schoenen…

En toen stuitten we via via op camping de Ruimte in Dronten. Een bijzondere camping. Een mooie camping. Een voor ons geschikte camping! Rolstoelvriendelijk, ruime tenthuisjes en aangepast sanitair, veel bomen, groen, ruimte, leuk restaurantje, terras, trampolines, speeltuintjes, waterpret, lekkere koffie, pannenkoekenfeest, kampvuur met marshmallows, gepassioneerde eigenaars, kindvriendelijk, talentenshow, gezelligheid, racen in de loopwagen, geen starende blikken, animatie, zorg, mooie gesprekken, nieuwe contacten, overeenkomsten en verschillen, veel herkenning, gemoedelijk, veel spelen en een polonaise over de camping….

Met Roos ging het heel goed, Morris vermaakte zich met vriendjes en wij voelden ons ontspannen. Ondanks dat het weer soms behoorlijk somber was, scheen voor ons iedere dag de zon! We hebben een fantastische week gehad! Samen! Vooral SAMEN!

Eén gedachte over “ De Ruimte voor vakantie

  1. Je legt de vinger precies op de ook voor ons zere plek.
    Wie wil er zo’n luidruchtig,aandacht vragend, gedragsproblemen hebbend jongetje naast zich op de camping. Wij hebben ook geen zin om voortdurend uit te leggen of starende blikkend te ontwijken. Wat fijn voor jullie om deze bonus vakantie zo lekker ontspannen hebben beleefd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *