Happy Holiday, intens bijzonder…

Happy Holiday, intens bijzonder…

“Ik geef deze 100 euro aan jullie omdat ik van Patty, Aaltje, Gerben, Nelle, Ilse, Sarah, Sjoerd, Lieke, Tom, Sandra, John, Margret en alle andere vrijwilligers hou. En ik wil dat andere gezinnen ook een fijne week kunnen krijgen.”. Een boodschap recht uit het hart van een 9-jarige jongen.

Terwijl de tranen van het afscheid nog over Morris zijn wangen stroomden bedacht hij uit zichzelf dat hij een donatie aan Stichting Happy Holiday wilde geven. Bij thuiskomst voegde hij daad bij woord en doneerde maar liefst €100,- van zijn spaargeld. Het geeft aan hoe waardevol en bijzonder de gezinsweken van Happy Holiday zijn voor álle gezinsleden.

Met de 24/7 overname van de zorg door bevoegde en bekwame (zorg)vrijwilligers en een fijn activiteiten programma door recreatievrijwilligers is Happy Holiday een unieke stichting die zich richt op gezinnen met een ernstig of terminaal ziek kind (of soms ouder). Het doel van de gezinsweken is dat het hele gezin SAMEN kan genieten.
Volledige overname van de zorg kennen wij alleen wanneer Roos gaat logeren of wanneer ze op de intensive care ligt. Echter zijn we dan niet samen, laat staan in een ontspannen setting. De afgelopen week was dus heel bijzonder. Intens en bijzonder…

We zijn enorm in de watten gelegd met kopjes koffie op bed, lekkere maaltijden, super leuke activiteiten, een behandeling bij een schoonheidsspecialist en pedicure, een uitstapje naar een kazerne en een magisch 1001 nachten feest om de week af te sluiten. We hadden mooie open gesprekken, hebben gelachen en gehuild. We hebben genoten van Morris die we gedurende de week steeds meer zagen ontdooien en die heerlijk speelde met de andere kinderen. En we durfden de zorg voor Roos volledig los te laten in handen van onze ‘eigen’ liefdevolle vaste vrijwilligers, zodat wij ‘gewoon’ vader en moeder konden zijn.

Happy Holiday draait en bestaat door vrijwilligers èn donaties. Aan vrijwilligers gelukkig geen gebrek… Een diepe buiging voor hen; zij maken deze week tot een succes!Echter schrokken we wèl toen we hoorden dat het financieel nog spannend is of de gezinsweken in de toekomst nog wel georganiseerd kunnen worden… Zo’n intens bijzondere vakantieweek gunnen we ieder gezin waar de zorg elke dag weer op de voorgrond staat! Erik en ik hebben dus ook een donatie gedaan!

Wil je net als Morris en ons ook een donatie doen (eenmalig of als vaste donateur)? Of ken je een bedrijf dat Happy Holiday wil sponsoren (financieel of materieel/ eenmalig of structureel)? Neem dan een kijkje op stichtinghappyholiday.nl (klik hier) en kijk hoe je deze mooie stichting kunt helpen!

2 gedachten over “Happy Holiday, intens bijzonder…

  1. Wat geweldig. Zelf nu een handicap en vroeger in de zorg gewerkt, begrijp wat dit voor gezinnen betekent. Zodra mijn vakantiegeld van mijn AOW komt doneer ik 50 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *