Goede foto? Géén idee (ID)!

Goede foto? Géén idee (ID)!

Afgelopen zaterdag lieten we pasfoto’s maken voor Roos haar nieuwe ID-kaart. Een behoorlijk uitdaging!
Alle eisen die de overheid stelt aan een pasfoto voor een identiteitsbewijs zijn niet haalbaar voor mensen uit Roos haar doelgroep. Er zijn uitzonderingen zo staat geschreven op de site van de Rijksoverheid, maar ik ken helaas ouders die op hun kop moesten staan om een pasfoto goedgekeurd te krijgen.

Uitzondering: fysieke of medische redenen.
Het kan zijn dat de aanvrager door lichamelijke of medische redenen niet in staat is om aan alle eisen te voldoen. De instantie die het reisdocument of identiteitsbewijs verstrekt, mag bij twijfel vragen om een medische verklaring.

Zoals ik al schreef is het maken van een pasfoto bij Roos een behoorlijke uitdaging. Ik vind het een grappig proces, maar als ik aan de eisen denk en het vergelijk met hoe makkelijk we een foto van Morris kunnen maken is het eigenlijk om te janken.
Ten eerste weten we van te voren nooit of Roos wakker is of een aanval krijgt wanneer we eindelijk tijd hebben om met haar naar de fotostudio gaan.
Ten tweede kijkt Roos niet recht in de camera op commando en vaak ook niet zonder commando; die lamp voor vereiste belichting is veel leuker om naar te kijken…
Ten derde komt het zelden voor dat Roos haar mond dicht heeft en bovendien doet ze óók dat niet op commando.
Ten vierde Roos en stilzitten is een unicum.

Gelukkig schoot fotograaf Rudie Wiersma hier in het dorp -tig foto’s van Roos en samen kozen we de beste eruit. De hoofdsteun van de rolstoel werd dit keer voor de zekerheid met Photoshop weggehaald want daar schijnen ‘ze’ soms ook moeilijk over te doen.

Vandaag was de foto klaar om opgehaald te worden. Het resultaat is een súper schattige pasfoto waar Roos in ieder geval een neutrale blik heeft en je haar gezicht goed kunt zien. #ikkeurhetgoed

En nu hopen dat we gewoon naar de geplande afspraak kunnen komen en we niet net als de vorige keer de afspraak af moesten zeggen omdat Roos in een status lag.

Update:
We konden naar de geplande afspraak en de foto werd goedgekeurd met complimenten voor de fotograaf vanwege de goed gelukte (en schattige) foto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *