Vakantie zó dichtbij…

Vakantie zó dichtbij…

“Als je kind langdurig ziek is of een beperking heeft, dan vraagt dat veel van jou en je gezin. In de aangepaste vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds ervaar je de tijd en ruimte om weer tot elkaar te komen. Hier kun je helemaal jezelf zijn en samen de mooiste herinneringen maken.”

In de herfstvakantie van 2019 kwamen we voor het eerst in aanraking met de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Door een langdurige en heftige ziekenhuisopname moesten we die zomer onze vakantie naar Frankrijk -waar we zo aan toe waren- annuleren en na de zomer, toen de rust thuis weer wat was teruggekeerd, hadden we nóg meer de behoefte om alles even los te kunnen laten. Alleen waren we moe. Doodmoe. We zochten daarom een plek waarbij we ons niet druk hoefden te maken over aanpassingen en hulpmiddelen en waar het fijn zou zijn voor alle kinderen. Beperkt èn onbeperkt.

Na een geweldige week in Ronald McDonald vakantiehuis de Kindervallei in Valkenburg waren we verkocht. Niet alleen door alle gemakken en mogelijkheden van het huis en ons eigen mooie appartement, maar ook door de geweldige groep lieve vrijwilligers die er alles aan deden om het verblijf zo aangenaam
mogelijk te maken. De zorg en zorgen namen ze niet uit handen, maar deden ze met alle super leuke ‘twinkel’ activiteiten wel even vergeten. Overigens lag de keuze voor deelname aan de activiteiten volledig in eigen handen. Alles mocht en niets moest.

Ronald McDonald De Kindervallei – oktober 2019

We ontdekten dat er niet alleen in Valkenburg, maar ook in Arnhem en in Beetsterzwaag een dergelijk vakantiehuis zat. Twee jaar later bezochten we voor Roos haar verjaardag Het Boshuus in Arnhem en beleefden ook daar een heerlijk weekend. Toch trok het huis in Beetsterzwaag ons minder. Niet om het huis zelf, maar om de plek. Gevoelsmatig te dicht bij… Want voelt het wel als ‘weg’ en ‘vakantie’ als je op slechts 30 minuten van je eigen huis zit?
Afgelopen week kregen we eindelijk een antwoord op die vraag. Beetsterzwaag was niet onze eerste keuze, maar Arnhem zat vol en de behoefte om er even uit te gaan na Roos haar opname won het van het van het gevoel ‘te dichtbij’. We hadden geluk; door een annulering was er een appartement vrij.

Ronald McDonald vakantiehuis de Hoeve in Beetsterzwaag…. Een fantastisch leuk huis in een voor ons verrassend leuke omgeving. We hebben heerlijk gewandeld in de bossen, leuke winkeltjes bekeken en historie gesnoven in Beetsterzwaag, lekker gegeten, gesnoezeld, meegedaan met een twinkelactiviteit, gespeeld op de gamezolder en zowel Roos als Morris konden paardrijden in de manege naast de Hoeve. Het was -net als destijds in de Kindervallei en het Boshuus- erg goed vertoeven in Ronald McDonald Hoeve.
Zijn we uitgerust? Nee natuurlijk niet! Was het fijn? Ja zéker wel! Hadden we het gevoel even ‘weg’ te zijn terwijl we zo dicht bij huis waren? Een absolute JA! En het had ook nog voordelen… De van huis vergeten luiers waren zó gehaald, evenals de van de Hoeve vergeten stang van de spraakcomputer…
We zijn wederom verkocht en gaan zeker weer een keer naar Ronald McDonald Hoeve!

Ronald McDonald Hoeve – oktober 2023

Mocht je nou interesse hebben in vrijwilligerswerk in een Ronald McDonald (vakantie)huis? Neem dan een kijkje op de site. Misschien zit er wel een (vakantie)huis bij jou in de buurt!
Klik HIER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *