Lekker vet of vet lekker?!

Lekker vet of vet lekker?!

Twee weken geleden werd er een grote doos bezorgd… Geen kerstpakket of ander leuk cadeau, maar een grote doos met voeding voor het Ketogeen dieet. 

De diëtist had ons al voorbereid dat ze alvast wat voeding zou laten bezorgen, zodat we ‘lekker’ aan het experimenteren kunnen gaan. Bakken, koken, proeven, invriezen, ontdooien, smaakjes toevoegen, etc…

De vloeibare start van het dieet (de eerste 6 weken) blijkt een vrij relatief begrip. De shakes, die straks de basis van Roos haar voeding vormen, kunnen af en toe vervangen worden door een speciale muffin of pannenkoek. Lekker vet! Veel boter, amandelmeel, slagroom (ongeklopt en ongezoet) en de speciale Ketocal poeder.
Verder mag ze best een schijfje komkommer als tussendoortje (uiteraard wél afgewogen) en moet ze ook ‘gewoon’ drinken voor de vochthuishouding. Dat ‘gewoon’ drinken staat tussen aanhalingstekens omdat het alleen koolhydraatarm drinken mag zijn, zonder suikers etc.. De diksap, gewone sapjes, karnemelk en optimeldrink die ze nu lekker vindt, mag ze straks niet meer. Dus we zijn ook aan het experimenteren met verschillende ‘nieuwe’ drankjes. Crystal Clear, Slimpie siroop in verschillende smaken….

Vandaag heb ik Ketogene muffins gebakken. Alle ingrediënten keurig afgewogen. Gelukkig zijn we al een beetje gewend aan de nieuwe digitale weegschaal, aangezien we de laatste drie dagen alle voeding wegen voor de voedingslijsten die we naar de diëtist moeten sturen.

 

De muffins zijn lekker vet, ze zien er goed gelukt uit, maar of ze ook vet lekker zijn?!! Dat weten we nog niet, dat gaan we zo proeven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *