Ketogeen dieet dag 10

Ketogeen dieet dag 10

Vanmorgen hebben we de glucosesensormeter verwijderd en naar het ziekenhuis gebracht. De diëtist belde aan het eind van de middag met de resultaten. Roos haar suikers waren maandag verontrustend laag (2.0 op z’n laagst!!). Geen wonder dat ze zo slap, lusteloos en verdrietig was! Gelukkig werden de waarden vanaf dinsdag weer wat hoger, maar ze blijven nog steeds schommelen tussen de 3 en 4. Daarom moeten we haar vanaf vandaag 2,5 gram koolhydraten per dag geven in de vorm van fruit. Daarnaast moeten we haar 1 keer per dag extra prikken. Te lage bloedsuikers zijn nl. slecht voor het lichaam (zelfs dodelijk). Komende maandag wordt er tijdens de controle bekeken of Roos het fruit op haar dagmenu mag behouden of dat het toch weer eraf moet omdat de ketonen (die tot nu toe nog steeds heel goed zijn) verstoord worden. Spannend, maar eerst maar even lekker genieten van het fruit elke dag!

2,5 gram koolhydraten is overigens niet zoveel… Het staat bijv. gelijk aan 12 gram banaan of 40 gram blauwe bessen. Rood en blauw fruit bevat de minste koolhydraten. Qua energie zijn 40 gram bessen gelijk aan 12 gram banaan, maar voor het oog zijn de bessen meer!

 
Kijk en vergelijk!

                                40 gram bessen en 12 gram banaan, beiden 2,5 gram koolhydraten


Vanaf maandag mag Roos wat meer vast voedsel en ze geniet daar volop van! Vandaag was dan ook de eerste dag dat Roos weer iets blijer en energieker was, sinds de start van het dieet. Erg fijn om te zien! Haar lichaam en geest raken misschien wat meer gewend nu…

En wij raken ook steeds meer gewend aan het dieet.
Zo hebben we in de koelkast een plank voor Roos gemaakt met shakes, koolhydraatarm drinken, pakjes roomboter, ontbijtspek, slagroom, bessen en een voorraadje gelatine puddinkjes.


Ik heb leuke kleine bakjes gekocht om voorraadjes in te doen en de ‘maaltijden’ mee te kunnen geven naar Ilmarinen.
 

We hebben een voorraadje van al Roos haar eten in huis en een voorraad muffins in de vriezer.

 
 

En we worden steeds behendiger met het afwegen van ingrediënten voor bijvoorbeeld de pannenkoeken en het bakken van de pannenkoeken. Alleen lukt het nog steeds niet om de pannenkoeken (die heel anders zijn dan gewone pannenkoeken) in z’n geheel omgedraaid te krijgen in de pan. Gelukkig eet Roos de gehavende pannenkoeken ook met smaak!

Ketocal pannenkoek met wat kaas

                                                  
Natuurlijk wordt het straks, wanneer de 6 ‘vloeibare’ weken voorbij zijn, weer een stuk ingewikkelder omdat we dan nóg meer moeten omrekenen en afwegen. Maar dat zien we dan wel weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *