Ketogeen dieet – dag 29

Ketogeen dieet – dag 29

Vandaag was er weer een keuring voor het dieet…
Roos is gelukkig goedgekeurd!

Om half 1 moesten we ons melden op het functiecentrum. Daar werd Roos gemeten en gewogen en werd er weer een glucosesensormeter aangebracht. Na 2 keer verkeerd geprikt te hebben op haar buik, is de meter (het champignonnetje uit eerdere berichten) uiteindelijk op haar bil bevestigd. Woensdag moeten we het weer verwijderen en naar het UMCG brengen.
De gesprekken met de neuroloog, epilepsieconsulent en diëtist verliepen prima. Iedereen is tevreden over hoe Roos het dieet oppakt. Haar waarden zijn goed en stabiel en de verhalen van ons stemt iedereen tevreden. We zien dat Roos helderder, actiever en alerter is. De aanvallen lijken minder, al vinden we het spannend om dat te zeggen (vandaag had ze namelijk weer behoorlijk veel in vergelijking met de afgelopen dagen). Daarnaast eet ze de dingen die ze aangeboden krijgt goed en lijkt ze nu ook een verzadigd gevoel te hebben van haar dagmenu. Alleen de vitaminesupplemeten vindt ze heel smerig. Daar moeten we nog een oplossing voor vinden…
Aan het eind van de middag moest Roos nog bloedprikken. Ze was zo moe, dat ze vlak voordat we werden opgeroepen in slaap viel. Roos bleef slapen tijdens het prikken en daardoor ging het voor de verandering eens makkelijk en snel! Een geluk, want ze moesten dit keer maar liefst 14 buisjes aftappen!

      

Over 3 weken is er weer een controle. We krijgen dan als het goed is meer uitleg over het langzaam uitbreiden van de koolhydraten in haar dagmenu. We kijken ernaar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *