Hoera! Morris is twee!!

Hoera! Morris is twee!!

De blabloemen hangen aan je nieuwe gote hiets, want je bent jarig vandaag! Tijdens het ontbijt zingen we ‘Er is er één jarig’ en ‘Lang zal hij leven’ en jij roept het hardst van allemaal “HOEWAAAH!!!!”. Daarna zing je in je eentje ‘Een taktaasie ebij’. Terwijl je aan je bootje pataaa zit, krijg je je andere cadeautje. Voordat je het zorgvuldig uitpakt, benoem je eerst alle dieren die op het pakpapier staan. “Waaauuuw!”, is je eerste reactie, terwijl je in je handjes klapt. Als oma binnenkomt roep je enthousiast “Oma! Hein!!”. Je nieuwe trein valt goed in de smaak.

Lieve kleine man, wat genieten wij toch elke dag optimaal van jou. Van hoe je ’s morgens blij vanuit je bedje “mamaaa!!!” of “papaaaa!!!” roept, omdat je kan horen aan hoe we de trap op lopen wie jou uit bed komt halen. Van hoe je kiest wat je op je broodje wilt; “pataaa!! Eehm nee, appoltoot!”. Van hoe je de hele dag door liedjes zingt. Van hoe je bijna iedere ochtend Roos haar kamer inwandelt en haar lief begroet… “Daag Woos!”. Van hoe je ’s avonds wanneer je op bed gaat met een getuit mondje opa, oma, papa, de trein, de stoel, de muur en zelfs de kerstboom (toen die er nog stond) een kusje geeft en daarbij met je guitige stemmetje zegt “Doe opa, doe oma, doe papa, doe hein, doe toel, doe muuw, doe hekkeboom”. Van hoe je wilt helpen met het uitpakken van de vaatwasser en opvouwen van de was. Van hoe je je eigen naam uitspreekt… Mowwis… Van hoe je steeds meer begint te kletsen, vragen stelt en aandachtig kijkt en luistert als we je voorlezen. Van hoe je onverstoorbaar ‘Lieluh busss’ op de ‘Eipett’ kijkt en met je kleine vingertjes heel behendigd andere filmpjes in de rij opzoekt. En zelfs van hoe je af en toe je grenzen opzoekt met die ontdeugende blik (al voel ik dat op dat moment niet altijd direct zo). Het is genieten hoe je de wereld volop ontdekt. Hoeveel je al weet. Hoe je je ontwikkelt. Het is verrassend, verbazingwekkend en verwonderend.

Lieve Morris, met je grote kleine zus hebben we dit nooit meegemaakt. Of, ik zeg het verkeerd… hebben we dit niet op deze manier meegemaakt. Misschien dat we daarom zo optimaal van jou genieten. We houden ontzettend veel van jou (en natuurlijk ook van je zussen) en zijn blij dat je er bent! Vandaag ben je alweer twee! Gefeliciteerd met je verjaardag kleine grote jongen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *