Lichtpuntjes

Lichtpuntjes

De teleurstelling was groot toen we na 10 weken SEIN moesten concluderen dat we weer ‘terug bij af’ waren omdat het laatste medicijn op de plank ook heftige bijwerkingen bleek te geven bij Roos. Toen ze precies een week later (nu bijna twee weken geleden) vrij plotseling werd overgeplaatst naar het UMCG vanwege afwijkende bloedwaarden en een zorgwekkend eet- en drinkpatroon, kreeg ik even een kleine inzinking. Hoeveel teleurstellingen en tegenslagen kan een mens dragen? Je zou denken dat het dan lastig is om nog lichtpuntjes te zien. Maar als je goed kijkt, zijn die er echt wel…

Mijn lieve vriendinnen die al vanaf vorige week om de beurt avondeten koken en langsbrengen zodat we niet iedere avond kant en klare magnetronmaaltijden hoeven te eten.

De aardige vader van een oud-kamergenootje van Roos (kamer 7, 2015), die ineens in de deuropening staat met een grote ballon en een knuffel voor Roos.

Mijn lieve oud-collega (nu juf in het ziekenhuis) die me lekkere koffie, verse jus en een croissantjes komt brengen in de vroege ochtend.

Roos die, met het beetje energie dat ze heeft, vrolijk over de afdeling racet in haar loophulp en daarbij hardop lacht van plezier.

Alle kaartjes, cadeautjes, lieve woorden en berichtjes van iedereen.

Bij thuiskomst een tasje aan de voordeur met een lieve kaart en een cadeautje voor Morris en Roos, afkomstig van een buurvrouw.

Morris die iedere dag persé naar Roos in het ziekenhuis wil om haar even gedag te zeggen.

Een brief van de verzekering in de brievenbus met de goedkeuring voor de oogbesturingscomputer!

Een bos bloemen die bezorgd is namens mijn lieve collega’s.

Erik die hoort dat hij een nieuwe baan heeft (waarmee werk aan de andere kant van het land of in het buitenland verleden tijd is).

Een vriendin die een avondje op Roos in het ziekenhuis past, zodat Erik en ik uiteten kunnen.

Slechts een aantal lichtpuntjes van de afgelopen week…

Maar het allermooiste lichtpuntje is dat Roos gisteravond na ruim 3 weken alleen maar fruit, eindelijk weer een normale avondmaaltijd at. Met smaak!!
❤️🌹

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *