Love makes life beautiful

Love makes life beautiful

Ruim 3 maanden was Roos opgenomen in het SEIN en ruim 3 maanden was het door de week akelig stil in huis zonder Roos. Niet alleen Erik en ik misten Roos, ook Morris miste haar vreselijk.
We merkten het aan kleine dingen bij Morris. Aan uitspraken en opmerkingen die hij maakte wanneer ze er niet was. Aan hoe hij Roos ineens betrok in zijn spel. Aan de knuffels die hij haar gaf wanneer ze in een status lag. Hij wilde bij Roos in bed spelen, voerde haar tomaatjes, las haar voor en wilde zelfs een keer bij Roos op haar kamer logeren.

Daarnaast ontdekte ik in mijn telefoon een serie bijzondere foto’s gemaakt door Morris. Hij had o.a. de vloer (5x), Roos haar knuffelpoes, de lamp op haar kamer (vanuit 8 verschillende hoeken), de schommelboot, het plafond, het wiel van de rolstoel en Roos gefotografeerd. Veelal bewogen en wazige foto’s. Maar één foto sprong er gelijk uit… Een prachtige foto die mij tot tranen roerde.
Ik bewerkte de foto naar zwart/wit zodat het beeld nóg sterker werd. En alsof het zo moest zijn, kwam er in december een oproep op Facebook voorbij voor deelname aan een fotowedstrijd in het kader van International Epilepsyday. Met als thema ‘Life is beautiful’. Ik twijfelde geen moment. De foto die mij tot tranen geroerd had, verdiende een plekje in deze wedstrijd.

Vandaag is het Internationale Epilepsiedag. De winnaars van de fotowedstrijd zijn vandaag bekend gemaakt. Morris zijn foto heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie onder de 12 jaar. Een prijs van $500,- voor op zijn spaarrekening.
Morris maakte, waarschijnlijk zonder het zelf te beseffen, een foto die puurste vorm van liefde uitstraalt. Een foto die geborgenheid, bescherming en zorgzaamheid uitstraalt. Een foto van zijn kleine hand die liefdevol over het hoofd van zijn grote zus aait die in een non-convulsieve status epilepticus op bed ligt.
Voor Morris is Roos gewoon Roos. Het maakt voor hem niet uit wie of wat Roos is en wat ze wel of niet kan. Ze is gewoon zijn grote zus, hij houdt van haar zoals ze is en is super lief voor haar. Hij neemt het leven met haar zoals het is. Zo puur, zo mooi. En ik geef hem geen ongelijk, het leven ís ook mooi met haar!
“Love makes life beautiful”
❤️🌹

~klik op de foto voor een link naar de wedstrijd~

Eén gedachte over “ Love makes life beautiful

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *