Wat als…?

Wat als…?

Roos is nu 8 jaar, de leeftijd dat ze in groep 5 had kunnen zitten. Vorig jaar werkte in in groep 5. Soms vliegt het me ineens aan en kwel ik mezelf met vragen… “Wat als…?”. Ook toen ik deze foto maakte. Wat als er niets aan de hand was met Roos? Wat voor meisje zou ze dan zijn? Wat als er op deze foto meer 8 jarigen stonden, zou het dan opvallen dat Roos ‘anders’ is…?
Ik probeer me haar voor te stellen tussen de kinderen van groep 5. Gek genoeg lukt me dat niet. Misschien omdat Roos haar lichaam wel 8 jaar is, maar haar geest zoveel jonger. Misschien omdat Roos gewoon Roos is. Goed zoals ze is…

2 gedachten over “Wat als…?

  1. Ik zag je naam via de gewonnen actie van Kamphuis. Ik was je al eens eerder tegengekomen. Wij hebben een dochter die heel veel gelijkenis heeft met Roos. Zij zit op Maricja. Als ze op hetzelfde kdc hadden gezeten had je kans gehad dat het groepsgenootje waren. Epilepsie, zo beroerd! Hier alleen abcenses. De grote aanvallen onder controle door lamatrogine. Het constant alert zijn is slopend. Je verwoord het goed.
    Veel sterkte maar ook genieten van de zorg van jullie mooie meisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *