Bijzondere vakantie

Bijzondere vakantie

Iedere vakantie is onvoorspelbaar. Iedere vakantie is er wel iets. Iedere vakantie op zoek naar aanpassingen, faciliteiten en een geschikte accomodatie. Toch weerhoudt het ons niet te gaan. We kunnen tenminste gaan. Of… we gáán gewoon!

Ongeveer 5 jaar geleden leerden we elkaar kennen op een speciale camping in Frankrijk en sindsdien proberen we ieder jaar een weekend samen weg te gaan. Drie gezinnen, allemaal een zorgenkind. Verschillend, maar intensief.
We eten, drinken, kletsen, luisteren, lachen, huilen, slapen, wandelen, zwemmen, lezen, proosten, rusten… We helpen elkaar omdat we weten dat het zo hard nodig is soms. Ook al zijn we zelf moe. Alles kan en niets moet. Ieder gaat zijn eigen gang. En tóch vullen we samen het weekend. Misschien omdat we niets verwachten. Misschien omdat we aan een half woord genoeg hebben. Omdat we elkaar begrijpen, zelfs wanneer we niets zeggen. We kennen de zorgen, de vermoeidheid, de inzinkingen, de spanningen en de onvoorspelbaarheid. Maar we kennen ook het optimaal genieten van het samen zijn, van de kleine dingen en de gouden momenten.
Dit keer gingen we in plaats van een weekend, een midweek op vakantie met onze lieve vrienden. Een midweek Biovakantieoord. En het was heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *