Zóveel betrokkenen…

Zóveel betrokkenen…

Voor een paar jaar terug zette ik voor mezelf het aantal betrokken bij Morris en het aantal betrokkenen bij Roos op papier. Puur voor mezelf om overzicht te creëren.
Voor het college dat ik vandaag gaf aan derdejaars studenten van de opleiding logopedie, maakte ik een zelfde overzicht. Een overzicht van alle mensen die op dit moment betrokken zijn bij Roos. Alleen maakte ik het nu digitaal. Ik liet beide overzichten zien zodat de studenten zich bewust zouden worden hoeveel betrokkenen er zijn bij een kind als Roos. Het zijn er echt onwijs veel.
En als je dan ook nog bedenkt dat er soms disciplines wegvallen, maar vaker nieuwe bijkomen en dat al die mensen binnen een discipline ook nog wel eens wisselen (denk aan verschillende verpleegkundigen, artsen die met pensioen gaan en waar een nieuwe voor terug komt)… dan kan je je wel voorstellen dat Roos de afgelopen 10 jaar met honderden mensen te maken heeft gehad. En wij ook… Misschien zou ik wat vaker dit overzicht moeten laten zien aan betrokkenen… Bijvoorbeeld wanneer ze geïrriteerd raken omdat we per ongeluk eens een afspraak vergeten (komt gelukkig zelden voor). Of wanneer we bij het maken van een nieuwe afspraak grenzen trekken omdat we voor die week al genoeg afspraken hebben staan… Of wanneer we wéér ons hele verhaal opnieuw moeten vertellen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *