Engeltje…

Engeltje…

Roos is onrustig en schokkerig. Te slap om op haar benen te staan. Het frustreert haar en maakt haar jengelig. Omdat de andere kinderen op de kamer liggen te slapen besluit ik even naar beneden te gaan met haar en mezelf (en een andere moeder op haar kamer) te trakteren op een kop ‘echt lekkere koffie’ van het winkeltje op de hoek in de ziekenhuishal. Het is druk beneden. Veel witte jassen, mensen met pasjes en patiënten met bezoek. Het is lunchtijd. Ik ga in de rij staan bij het koffiewinkeltje. Vanuit het niets staat er ineens een oud mannetje naast Roos en mij. In zijn hand een boterhamzakje met iets erin. Terwijl hij me aanspreekt verdwijnt zijn gerimpelde hand in het zakje. 
“Ik heb iets voor je kleine meid.”, zegt hij, “Een poppetje. Mag ze dat hebben?”. Uit het boterhamzakje verschijnt een klein porseleinen engeltje. Een beetje overrompeld geef ik antwoord; “Natuurlijk mag ze dat, maar ik ben bang dat ze het kapot maakt als u het haar geeft…. Maar waarom wilt u het haar geven? Vanwaar dit aardige gebaar?”. 
Terwijl zijn gerimpelde hand mij het kleine engeltje overhandigt, antwoordt hij met een liefdevolle glimlach; “Eens in de zoveel tijd koop ik wat poppetjes en die geef ik aan zieke kinderen. Om ze op te fleuren.” Ik kan nog net stamelend een ‘dank u….’ uitbrengen en terwijl hij weer in de drukke ziekenhuismenigte verdwijnt schiet ik vol…. 
Bestaan er dan tóch engelen?

6 gedachten over “Engeltje…

  1. hallo ,
    vandaag heb ik een zelfde ervaring mogen beleven in de Ikea. Sochtends zitten we in het restaurant te nuttigen van een ontbijt waar op eens een oud mannetje naar ons toe komt lopen met de boodschap ik heb iets voor u dochtertje en steekt zijn hand in zijn jaszak waar een boterhamzakje uitkomt overrompelt hebben we eerst niet gekeken maar heel erg bedankt . toen we wouden kijken zagen we dat het een porseleinen engeltje was en wouden de man aanspreken dat we het niet konden aan nemen maar hij was op eens nergens meer te bekennen.
    groetjes marjan

  2. kunt u de man beschrijven ik ben wel heel benieuwd wat de gedachte er van is of ergens een voorteken voor is vind het wel heel bijzonder zoveel kindjes en mijn dochter krijgt een engeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *