Een bus vol van liefde!

Een bus vol van liefde!

Hij is er!!!!!! We hebben de bus!!!
Woensdag werd de bus officieel en hoogstpersoonlijk door Autobedrijf Boerhof afgeleverd bij ons thuis. Er zat nog nèt geen lintje om, maar zo voelde het wel…. Een bus met een lintje. Ónze bus… 

Er was taart, visite en zelfs pers aanwezig. Het moest gevierd worden. En groot! Want hoé bijzonder is het verhaal achter de bus. Het verhaal hoe we de bus konden betalen.
Helaas kreeg Roos er niets van mee omdat ze lag te slapen na een flinke aanval (het blijft teleurstellend die onvoorspelbare epilepsie, juíst tijdens dit soort momenten). Morris had dus de primeur om in Roos haar mooie rolstoel in de bus te worden getakeld. 

En nu hebben we een bus. Een prachtige nieuwe bus, met een prachtige inbouw gemaakt door aanpasbedrijf Weersink. Onze eigen bus.
We ervaren nu al het gemak van de bus. Niet alleen het idee dat we weer als gezin gemakkelijk en veilig op pad kunnen, maar ook het fysieke gemak voor onszelf. Waar we Roos voor nog geen week geleden ’s morgens uit haar bed, in haar stoel, uit de stoel , in de auto, uit de auto, in de buggy, uit de buggy, in de stoel moesten tillen als ze naar Ilmarinen ging, hoeven we Roos nu alleen maar uit bed in haar rolstoel te tillen. Fijn voor ons en fijn voor Roos.

Het besef dat de bus echt van ons is, moet nog even groeien. Elke keer als ik de deur uit stap en de bus op de oprit zie staan denk ik “Oh ja, we hebben een bus!”. Een bus betaald door de gemeente, onszelf en heel erg veel lieve mensen. Wat hebben we toch ontzettend veel geluk gehad met al die mensen die meeleefden en iets wilden doen of betekenen voor Roos en ons.
Meer dan 500 donaties op de Dream or Donate, pagina, flessenacties door O.b.s. De Meander, O.b.s. De Triangel en O.b.s. Jan Bierma, opbrengst van een loterij door O.b.s. Jan Bierma, een donatiepotje in dorpshuis ’t Humsterland, een garageverkoop van mijn oud-collega’s, cupcakes verkoop door de 5-jarige Lotte, actie van Leef! Interieuradvies, collectebusjes bij bakkerij Jager, slagerij Boersma, van Esch groente & fruit, bloemenhuis Drint, tuincentrum Frank Meester, ’t Kappertje Delicatessen, bloemboetiek Abutilon, bloemboetiek Mario en brilmode Zuidhorn, een emballage actie bij Albert Heijn Zuidhorn, donaties van stichting LovelyLiv en stichting Care for Life, aandacht door de Streekkrant, Dagblad van het Noorden, het Westerkwartier, de Midweek, Mama to the Max en Linda.Nieuws (ik hoop dat ik nu niets ben vergeten). Bizar, bijzonder, lief, hartverwarmend en vooral onbetaalbaar. Want zonder alle hulp, had de bus nog heel lang op zich laten wachten. Dus ieder ritje doet ons beseffen hoe dankbaar we mogen zijn. Hoe dankbaar we zíjn! Bedankt allemaal! Super bedankt!! 

En als je ons nou rond ziet rijden in een donkergrijze Ford Transit Custom? Zwaai dan even, want dan zwaaien we met alle liefde en veel plezier terug!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *