Stoer dapper kind

Stoer dapper kind

Precies een week geleden werd er onder narcose een Peg-sonde bij Roos geplaatst. Een slangetje dat via de buikwand rechtstreeks in de maag uitkomt. Om de maag en de buikwand tegen elkaar aan te houden zijn er drie ankertjes (soort hechtingen) geplaatst die na 10 dagen verwijderd mogen worden. De sonde konden we vier uur na plaatsing al gebruiken. Alle vieze medicijnen geven we sindsdien door de sonde en wanneer eten en drinken niet lukt, krijgt ze dit ook met een spuit via de peg.

We vonden het enorm spannend… Hoe zou Roos reageren op de slang uit haar buik? Zou ze veel pijn hebben? Zou ze eraan gaan trekken?
Na een week kunnen we zeggen dat Roos het super goed doet! Ze heeft weinig pijn gehad, er nog niet aan getrokken en iedere dag wanneer we de ankertjes schoonmaken en het slangetje draaien om het fistel open te houden ondergaat Roos het rustig. Wat is ze toch een ontzettend stoer en dapper kind!

En die slang uit haar buik? Daar wen ik vast ook wel aan… In ieder geval hoeft Roos geen slang meer in haar neus en pleisters op haar wang. Wel zo fijn voor haar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *